Bead-quilt project 2012 Korálky pomáhají proti rakovině prsu

Korálky pomáhají proti rakovině prsu

Tak se nám slétají první ptáčkové a pipinky!

V časopise Bead&Button nás zaujala výzva ke sbírání čtverečků pro podporu výzkumu rakoviny prsu. Co říkáte na nápad, připojit se za Českou republiku společně?


Ušijte tedy jakoukoli korálkovou technikou čtvereček s motivem ptáka o rozměrech 3,8 x 3,8 cm a našijte ho pevně na filcovou podložku 5 x 5 cm (přesně doprostřed, jak vidíte na obrázku). Zezadu na filc napište fixou své jméno a označte šipkou a slovem UP, kde je "nahoře". Můžete vytvořit čtverečků více, jak se Vám bude chtít, ale vždy za každou osobu je doplňte na papír napsaným jménem, datem a podpisem. Takto společně zašlete do 15. 2. 2012 na adresu pražské korálkárny Rooya: Italská 13, 120 00 Praha 2 nebo doneste do kteréhokoli obchodu Rooya či Qítko.


Patronát nad celou akcí převzala Veronika Ziminka Mráziková (www.winterie.cz), která bude čtverečky shromaždovat a včas je zašle do redakce časopisu Bead&Button. Tam je potom všechny sešijí a vydraží ve prospěch výzkumu léků proto rakovině prsu. Tento projekt probíhá od roku 2006 a vynesl už 18 tisíc dolarů, což je v přepočtu okolo 350 tisíc korun.

Třeba vás fantazie tentokrát zlobí, proto Veronika připravila několik schémat, podle nichž můžete šít. Najdete je TADY.


Budeme pořádat pipinkové srazy, kde budeme čtverečky šít společně, a také fotit přírůstky a informovat vás o nich.


Děkujeme za Vaše nadšení a hojnou účast! Vaše redakce

Vzor čtverečku

Od Ziminky

od Mariny


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí