TIP na výlet: Křehká krása 2013

Největší výstavu českého skla a bižuterie najdete od 8. do 11. srpna v prostorách Eurocentra v Jablonci nad Nisou. Bude doprovázena ukázkami vybraných technik zpracování skla a bižuterie, módními přehlídkami a kulturním programem.

 

Výstava Křehká krása se inspirovala v tradici velkých bižuterních výstav, které se v Jablonci nad Nisou konaly před sametovou revolucí. Úspěšný byl již loňský „nultý” ročník, který pořádal Liberecký kraj v rámci své mediální kampaně „Křehká krása, vybroušená chuť”. Na jablonecké výstaviště přilákal několik tisíc návštěvníků.

 

Letos je pořadatelem akce Svaz výrobců skla a bižuterie a jeho polský partner - Powiat Jeleniogórski. Připraveny jsou výstavní stánky několika desítek současných firem, které se starají o zachování těchto tradičních jizerskohorských oborů. Každý den se uskuteční prezentace několika technik práce se sklem, bižuterií, ale také keramikou. „Návštěvníci se mohou těšit na foukání skla, mačkání skleněných kamenů, broušení, rytí a malování skla, předvádění techniky podmalby na skle, výrobu foukaných figurek nebo černé bižuterie”, uvedl předseda pořadatelské organizace Pavel Kopáček. Své místo na výstavě budou mít také současní sklářští výtvarníci z regionu, kteří svá vybraná díla představí na malém sále Eurocentra. V amfiteátru výstaviště se vystřídají hudební a divadelní představení umělců z české i polské strany Jizerských hor. Na přehlídkovém molu uvidíte krásné dívky v oděvních a bižuterních kreacích ze svazové módní přehlídky Made in Jablonec 2013.

 

Výstava potrvá od čtvrtka 8. do neděle 11. srpna. Vstup bude pro návštěvníky zdarma. Podrobný program najdete na webových stránkách Svazu výrobců skla a bižuterie – www.svbi.cz

Letak

Letak


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí