Přijďte do muzea v noci!

Chcete navštívit hned několik muzeí a galerií za jednu noc? Pak k tomu máte jedinečnou příležitost v Liberci a Jablonci nad Nisou o muzejní noci v sobotu 8. června. Jejím hlavním tématem bude hotel a vysílač na vrcholu Ještědu, který právě v tomto roce slaví 40 let od svého slavnostního otevření.

 

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou letos společně se Severočeským muzeem v Liberci, Oblastní galerií v Liberci, iQParkem a Galerií U rytíře v Liberci a Turistickým a informačním centrem v Jablonci nad Nisou připravilo historicky první společnou „Muzejní noc pod Ještědem“. Jednotlivé objekty spojí doprava historickým autobusem a tramvají (jízdní řád bude uveden na propagačních materiálech). Ve všech zapojených institucích bude připraven bohatý program v podobě kulturních vystoupení a tvůrčích dílen.

 

 „Na třech místech - v našem muzeu a v muzeu a v galerii v Liberci - budou mít návštěvníci možnost ozdobit si „Ještěďáčka“, tedy dřevěnou maketu této unikátní stavby. A protože se všude bude používat jiná výtvarná technika, kdo je navštíví všechna, bude mít jedinečnou možnost získat originální vlastní kolekci jednotlivých figurek“, upřesnila za jablonecké muzeum Jaroslava Vaňová.  V jabloneckém muzeu si budou moci návštěvníci kromě expozic naposledy prohlédnout kompletní jídelní a nápojový soubor vyrobený přímo pro ještědský hotel. V muzejním parku pak bude pro dobrou pohodu celý večer hrát Skupina s nástroji, vyvrcholením programu by mělo být dvojí vystoupení skupiny „Tucet kulí“  a jejich show spočívající v žonglování se světelnými míčky. Připraveno je také občerstvení pro velké i malé.

 

 

1.společná muzejní noc pod Ještědem začíná ve všech zúčastněných institucích v sobotu 8. června v 18 hodin a potrvá až do půlnoci. Vstup je samozřejmě zdarma. V neděli 9. června budou mít ještě ti, co to v sobotu nestihnou, možnost doplnit si svou kolekci „Ještěďáčků“ , a to v čase od 10 do15 hodin v ateliéru Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou.

 

 

 

KONTAKT

Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, U Muzea 398/4, 466 01 Jablonec nad Nisou, www.msb-jablonec.cz

Ing. Jaroslava Vaňová, PhD., muzejní pedagog

tel.: 483 369 021, e-mail: jaroslava.vanova@msb-jablonec.cz

 


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí