Kreativ Ostrava

Výstava KREATIV Ostrava potěší všechny příznivce tvoření a originálních výrobků  

 

Ve dnech 18. – 20. října se Výstaviště Černá louka v Ostravě stane místem, kde budou k vidění a vyzkoušení nejrůznější kreativní techniky. Akce plná tvůrčích impulsů, originálních nápadů a přímo nabitá kreativní atmosférou – KREATIV Ostrava je jedinou akcí svého druhu v Ostravě.  Nechte se inspirovat ukázkami nejrůznějších výtvarných technik a výrobků!

 

V tvořivých dílnách si můžete vyzkoušet nepřeberné množství výtvarných technik jako např. malování na hedvábí, tvoření z polymerové hmoty, plstění, pedig, razítkování, tvorba přáníček, práce s Big Shotem, korálkování, OYUMARU a další. Nebudou chybět ani novinky jako např. řezací plotry, ozdobné děrovací stroje nebo neonové barvy a to v nejrůznějších podobách jako je batika, korálky, barvy apod. Odborníci Vám zde poradí a dají užitečné tipy pro další tvoření.

Na výstavě si můžete zakoupit materiál a výtvarné potřeby s výstavními slevami a doma pokračovat v tvoření. V případě, že budete chtít potěšit své blízké něčím originálním a nebudete mít čas na výrobu, můžete si na KREATIVu zakoupit již hotové jedinečné handmade výrobky v kreativních obchůdcích.

Milovnice korálkování potěší Korálková škola paní Darí Fejtkové, se kterou se můžete na výstavě osobně setkat. V sobotu proběhne autogramiáda její nové knihy Korálkování.

Nenechte si ujít módní show nezávislé designové módy. Kromě workshopů a kreativních obchůdků se zde představí projekt Graffiti art a nově i RECYKLart, kterého partnerem je OZO Ostrava.

Projekt RECYKLart  používá odpadový materiál jako surovinu pro tvorbu handmade výrobků. Zábavnou formou chce motivovat k recyklování domácího odpadu a podpořit kreativitu v používání levného a snadno dostupného materiálu. Projekt se skládá ze dvou celků Recyktart – výstava umělecké tvorby z odpadového materiálu a Recyklohraní – tvoření originálních výtvorů z odpadového materiálu pro návštěvníky výstavy. Radit zde budou studenti z AVE ART Ostrava, soukromé Střední umělecké školy a Základní umělecké školy, s.r.o. Na výstavě budou probíhat soutěže o „Nejvtipnější recykl výrobek“, který bude vyroben návštěvníkem na výstavě a soutěž „PETka není 5“, která dává prostor fantazii jak dál použít PET láhve k vytvoření 3D objektu nebo jiného ručně vyrobeného výrobku.

V rámci výstavy bude připraven pro děti dětský koutek. Děti zde budou moci malovat, skládat skládačky, vyrábět různé maličkosti. Koutek bude pod odborným vedením Střediska volného času Ostrava.

Pro učitele mateřských, základních, středních škol a pracovníky Středisek volného času je v pátek připraven seminář Výtvarné techniky pro děti. V pátek a sobotu budou probíhat přednášky Jak efektivně prodávat na kreativních portálech, které jsou určené zejména prodejcům a zájemcům o prodej svých výrobků prostřednictvím webových portálů.

Současně s výstavou Kreativ Ostrava budou probíhat výstava o bydlení a topení Teplo domova a výstava zaměřená na potřeby seniorů a osob s handicapem Život bez bariér.

Aktuální informace můžete sledovat na www.cerna-louka.cz a na Facebooku Kreativ Ostrava. 

 

Na Vaši návštěvu se těší tým Ostravských výstav, a.s.

 

Otevírací doba: 
18. – 19. 10.      10:00 - 18:00 hodin
20. 10.                10:00 - 16:00 hodin
Cena vstupného:
Dospělí                                                70,- Kč
Důchodci, děti, studenti, ZTP     50,- Kč

Hromadný vstup pro školy          20,- Kč

 

 

Změna programu vyhrazena. 


Komentáře


Pokud chcete přidat komentář, musíte se přihlásit.

Copyright © 2007-2024 Šárka JiřičnáNastavení soukromí